Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

νεα σειρά βιβλίων απο τις ΗΠΑ έρχεται με αξιώσεις να κλέψει τις καρδιές των εφήβων όλου του πλανήτη


Μία νέα σειρά βιβλίων μυστηρίου και περιπέτειας για παιδιά και εφήβους θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο του «Χάρι Πότερ».
Η σειρά «The 39 Clues» (Τα 39 ίχνη) δεν είναι μία απλή εκδοτική προσπάθεια, αλλά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα συνδυάζει το βιβλίο με τα πολυμέσα. Στα 10 βιβλία, που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά, παρουσιάζεται η ιστορία της 14χρονης Έιμι και του 11χρονου Νταν Κάχιλ, οι οποίοι εμπλέκονται σε μία ιστορία αναζήτησης στοιχείων και ιχνών σε ολόκληρο των κόσμο, ώστε ν’ αποκαλύψουν τα μυστικά της δύναμης που έχει αποκτήσει η οικογένειά τους, η οποία συγγενεύει με διάσημα ιστορικά πρόσωπα όπως ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Μότσαρτ, ο Ναπολέοντας και ο Χουντίνι.
Στόχος της σειράς να μιμηθεί την επιτυχία του νεαρού Βρετανού μάγου και να προσελκύσει το νεανικό κοινό από 8 έως 12 ετών πίσω στα βιβλιοπωλεία. Κάθε βιβλίο θα έχει διαφορετικό συγγραφέα και θα συνοδευθεί από μία πολυδάπανη διαφημιστική εκστρατεία.
Ταυτόχρονα, οι αναγνώστες θα συμμετέχουν ενεργά στην περιπέτεια με το online παιχνίδι, που θα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα, βοηθώντας στην επίλυση κάθε προβλήματος που θα παρουσιάζεται στους δύο ήρωες. Οι νικητές του παιχνιδιού θα κερδίζουν 10.000 δολάρια. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα μπορούν επίσης να δουν βίντεο, να συμμετέχουν σε blogs ή να διαβάσουν δεκάδες σελίδες με πληροφορίες για την εξέλιξη της ιστορίας και τα μυστικά που υπάρχουν.
Εξάλλου, στο Χόλιγουντ η Dreamworks έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα να μεταφέρει τη σειρά στην μεγάλη οθόνη, ενώ αναμένεται πως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας «Ο λαβύρινθος των οστών», που θα βασιστεί στο ομώνυμο πρώτο βιβλίο.